Stäng
ALLT INOM LÅS OCH SÄKERHET, MED BÄSTA SERVICE!
Leverans till:
Sverige Sverige (SEK)

Vad är dörrstängare?

Dörrstängare, vad är det?

Dörrstängare konstruerades för att skydda dörrkonstruktionen och för att stänga slagdörrar efter öppnande.

Stängningsprocessen som är inställningsbar sker med hydraulisk dämpning. Den nödvändiga stängningskraften i förhållande till dörrbladsbredden är fastlagd i EN 1154.

Dörrstängare kan användas för inbyggda slagdörrar av metall, trä eller plast och kombinationer av dessa material. För branddörrar eller andra klassade dörrar med automatisk stängning är monteringssätt och placering exakt föreskrivna.

Föreskiftsenlig användning av dörrstängare förutsätter lodräta och lättgående dörrar med korrekt monterade dörrstängare. När det gäller slagdörrar som utsätts för vind när de öppnas utåt skall dörrstängare med öppningsbroms användas.

Öppningsbromsen bidrar till att skydda personer, dörrar, intilliggande väggar och föremål, utan att för den skull begränsa öppningsvinkeln.

Dörrstängare på slagdörrar för våtutrymmen, för oskyddad montering utomhus och för användning i miljö med aggressiv och korrosionsbildande luft, eller dörrstängare som är utsatta för extremt höga eller låga temperaturer kräver specialutföranden.

Det spelar ingen roll om det är till er affär, er verkstad, ert hem eller ert kontor, så kan vi på Låsgiganten erbjuda rätt dörrstängare och dörrbromsar, till ett bra pris.

Dörrbromsar kan installeras i både ytterdörrar och altandörrar, för att kunna minimera klämskador, samt hindra att dörren lämnas öppen av misstag.

Tillbaka till Frågor och svar

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan