Telefonnummer: 010 550 23 00 - Telefontider: 09:00 - 15:00 - Lunchstängt: 12:00 - 13:00
Leverans till:
Sverige (SEK)

Vad är dörrstängare?

Dörrstängare, vad är det?

Dörrstängare En dörrstängare är en installerbar, oftast hydrauliskt fjädrad anordning som hjälper dörren att stängas. Det går att reglera snabbheten på öppningen (swing), öppningsbromsen (back check) och dörrtillslaget (latching speed).

Den nödvändiga stängningskraften i förhållande till dörrbladsbredden är fastlagd i EN 1154.

Dörrstängare kan användas för inbyggda slagdörrar av metall, trä eller plast och kombinationer av dessa material. Det finns dörrstängare i flera färger för att lätt kunna smälta in i när-miljön. T.ex. svart, vit och silver

Dörrstängare finns i många olika utförande:

* ytmonterade dörrstängare

* dolda dörrstängare

* dörrhållare

* golvstängare

* specialdörrstängare

* elektromagnetisk dörrautomatik

Dörrstängaren är normalt placerad längst uppe på dörren. Från utsidan ser man en ledad arm. När dörrstängaren aktiveras rätar sig armen ut. När dörrstänagren släpps så fjädrar hydrauliken och armen böjer sig sakta för att till slut stänga dörren.

På vissa dörrar måste det sitta en dörrstängare, ex. branddörrar som vid brand ska stänga sig och förhindra att elden sprider sig. Dessa dörrstängare har en säkerhetsklassificering som heter EN 1154, EN 1155 och EN 1158

Det spelar ingen roll om det är till er affär, er verkstad, ert hem eller ert kontor, så kan vi på Låsgiganten erbjuda rätt dörrstängare och dörrbromsar, till ett bra pris.

Dörrbromsar kan installeras i både ytterdörrar och altandörrar, för att kunna minimera klämskador, samt hindra att dörren lämnas öppen av misstag.

Tillbaka till Frågor och svar

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan